Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervenirala i policija

Otac dječaka koji je napao učiteljicu za Dnevnik Nove TV: "Ima PTSP. Tražio sam pomoć škole, nisu se trudili..."

Gotovo cijeli razred u Puli nije došao na nastavu zbog incidenta u toj školi. Cijeli slučaj prijavljen je policiji.

Gotovo svi učenici iz razreda u ponedjeljak nisu došli na nastavu u jednoj pulskoj osnovnoj školi zbog problematičnog ponašanja jednog učenika. Riječ je o trećem razredu koji pohađa 18 učenika, od kojih se u ponedjeljak na nastavi pojavilo tek dvoje, javlja Glas Istre.

Nedolasku na nastavu prethodio je događaj koji se odvio u četvrtak u učionici, koji je, prema riječima ravnatelja škole, bio kap koja je prelila čašu te je slučaj prijavljen nadležnim institucijama.

Učenik tog razreda ozlijedio je učiteljicu i uništio dio školskog inventara, a potom je djetetov otac pozvan da dođe po njega u školu. Otac se navodno učiteljici unosio u lice i vikao pred ostalim učenicima te je slučaj prijavljen policiji.

"Jedino mogu reći da pokušavamo zaštititi interese sve djece, staviti naglasak na sigurnost sve djece u školi i ostvarivanje njihovih prava. Vjerujem da će se do sutra stvoriti uvjeti za dolazak te djece u školu", rekao je ravnatelj škole za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Dodatne traume Majka učenice zgrožena: "Rekli su im - u redu je da osjećate krivnju što ste preživjeli, vi ćete slaviti 18. rođendane, druga djeca neće"

"On ima PTSP, ima anksioznost, ne razvija se mentalno u svojim godinama. Tražio sam pomoć od škole, više puta pismeno, usmeno da se pristupi adekvatno tom učeniku. Nisu se uopće potrudili, ne smatram da nisu dovoljno, nego nisu uopće", rekao je dječakov otac za Dnevnik Nove TV.

Policija je potvrdila da je u četvrtak u prijepodnevnim satima, oko 11:30, došlo do incidenta u školi, zbog čega je protiv jednog roditelja podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Otac je u školi vikao na učiteljicu, no, prema policiji, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, piše Glas Istre. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene