Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NASILNI NAPADI

Bizarni trend u svijetu kradljivaca: Najtraženiji plijen postala je jedna pasmina pasa, dva su razloga za to

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica lopova koja su brutalno opljačkala 27-godišnju Marieke Bayens, prijeteći joj oružjem na ulici u Kaliforniji, nisu jurili ni za njezinom torbicom ni za njom. Željeli su ljubimca kojega je vodila na uzici - Merlyna, francuskog buldoga.

Riječ je o zanimljivom fenomenu u Americi. Od New Yorka, preko Los Angelesa do Miamija i Chicaga u porastu su krađe pripadnika ove cijenjene pasmine. Mali su i prijateljski nastrojeni, a i lako ih je primiti u naručje, pa su francuski buldozi postali iznimno popularni, a na crnom se tržištu prodaju za više tisuća dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu

Istodobno su dodatno privlačni jer ih su na glasu kao "psi koje imaju slavni".

Najpoznatija žrtva dosad bila je pjevačica i glumica Lady Gaga. Naoružani lopovi prošle su godine ukrali njezine ljubimce, francuske buldoge Kojija i Gustava, čak su otvorili vatru na Gagina pomoćnika koji ih je šetao. Pritom je ranjen, ali je preživio.

Pjevačica je za nagradu onima koji joj vrate ljubimce ponudila nagradu u iznosu od 500.000 dolara, što je urodilo plodom, a policija je u tom slučaju uhitila pet osoba.

Pa zbog čega su francuski buldozi tako primamljiva meta za lopove?

Dva su ključna razloga: njihova visoka preprodajna vrijednost od 3500 do 5000 dolara ili više, kao i to što su relativno rijetka pasmina, rekla je AFP-u Brandi Hunter Munden, potpredsjednica Američkoga kinološkog saveza.

"Ovo nije pasmina koja ima velika legla... I dugo se čeka da uopće budete u prilici kupiti francuskog buldoga. Porast njihove popularnosti rezultirao je i porastom krađa. No pribjegavanje nasilju nešto je novo i zabrinjavajuće", smatra Munden.

Među brojnim slavnim osobama - glumcima, sportašima, glazbenicima, modelima i influencerima koje imaju francuskog buldoga su Reese Witherspoon, Hugh Jackman, Chrissy Teigen, Leonardo DiCaprio, Madonna, Snoop Dogg, Michael Phelps i Hilary Duff.

Stoga ne čudi što je upravo Hollywood postao meka za krađe francuskih buldoga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene