Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više promjena ispod kože

[VIDEO] Porsche predstavio osvježenu 911-icu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stuttgartski je proizvođač sportskih automobila predstavio osvježenu izvedbu svog najpoznatijeg modela, odnosno legendarne 911-ice. Kao što je i uobičajeno s porscheovim novitetima više je i značajnije su promjene ispod kože, dok su one vizualne naravi tek minimalne.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Manje vizualne i nešto veće tehničke izmjene Porsche najavio osvježenu izvedbu modela 911 Slika nije dostupna Snage do 400 KS Porsche najavio 4-cilindrične motore za modele Boxster i Cayman

Tako je osvježena 911 Carrera dobila novi turbo 6-cilindrične motore, dorađenu šasiju i ovjes, kao i novi infotainement sustav. Također, kao opcija će postati dostupan sustav upravljanja stražnjim kotačima.

Osnovni model 911 Carrera pokreće 3,0-litreni 6-cilindrični bi-turbo snage 370 KS, što je 20 KS više od prethodne izvedbe. Snažniju 911 Carreru S pokreće isti 3.0, no zahvaljujući daljnjim doradama turbopunjača, ispušnog sustava i sustava nadzora rada motora ova izvedba razvija snagu od 420 KS, što je također 20 KS više od prethodnika.

Najveći okretni moment je također narastao u odnosu na atmosferske prethodnike i to za 60 Nm u oba slučaja. Drugim riječima, u modelu ulaznom modelu iznosi 450, a u Carreri S 500 Nm. U obje izvedbe spomenuti najveći okretni moment je dostupan u rasponu između 1700 i 5000 o/min, a sam motor se može "zavrtjeti" do 7500 o/min.

Zahvaljujući novim turbo motorima Carrera i Carrera S su 12% ekonomičnije, odnosno 911 Carrera s PDK mjenjačem će u prosjeku ostvarivati potrošnju od 7,4, a Carrera S od 7,7 l/100 km.

Što se performansi tiče 911 Carrera Coupe s PDK prijenosom i Sport Chrono paketom će do 100 km/h ubrzati za 4,2 s, odnosno 0,2 s brže od prethodnika. Jednako opremljena S izvedba će do iste brzine ubrzati za 3,9 sekundi, dakle isto 0,2 s brže, a istodobno je riječ i o prvoj Carreri koja će do stotke stizati za manje od 4 sekunde. Najveća brzina obje izvedbe je također povećana, odnosno kod Carrere iznosi 295 km/h, a kod Carrere S 308 km/h.

Svi modeli dolaze s unaprijeđenim PASM (Porsche Active Suspension Management) koji može sniziti podnicu za 10 mm, povećati stabilnost pri bržem prolasku kroz zavoje, a tu su i novi amortizeri koji bi trebali povećati udobnost i sigurnost pri dinamičnijoj vožnji.

Kada je riječ o kozmetičkim izmjenama one su vrlo blage i uključuju promjene prednjih svjetala s novim svjetlima za dnevnu vožnju, nove ručke na vratima, redizajnirani stražnji poklopac s manjim izmjenama stražnjih svjetala. U unutrašnjosti najveću novost čini novi PCM infotainment sustav sa 7-inčnim zaslonom te unaprijeđenim sučeljem, kao i integriranim Google Earth i StreetView servisima. Također, proširen je popis standardne i opcijske opreme.

Prodaja ovih modela na njemačkom tržištu kreće sredinom prosinca i za slabiji će model biti potrebno izdvojiti 96.605 Eura, a za snažniji 110.766 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene