Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik Požege

"Novinara sam uhvatio za jaknu i izbacio van. Nisam ga udario, niti je doživio tešku traumu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Požege Vedran Neforović oglasio se o incidentu na konferenciji za medije.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege oglasio se o optužbama da je na današnjoj konferenciji fizički napao novinara požeškog portala 034portal.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gradonačelnici na potezu Doznajte u kojim je gradovima blagajna u najlošijem stanju! Slika nije dostupna Ronko izgubio za 46 glasova Ponovno prebrojavanje zatražio i SDP u Požegi!

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Danas u 11 sati u Gradskoj vijećnici bilo je primanje medicinskih sestara kojemu su prisustvovali novinari. Tijekom istoga jutra objavljen je jedan članak na lokalnom portalu. Ja sam javna osoba i svjestan sam da se gradonačelnika kritički promatra i da su mediji ti koji ga prate, bez obzira koliko su autori tekstova školovani za posao novinarstva.

No, meni je moja obitelj, moji roditelji, supruga i djeca ispred svake političke ili poslovne ambicije u životu. Ovo što u proteklih godinu i pol dana 034 portal kao lokalni medij radi meni i mojim članovima obitelji s neistinama za koje imam sve dokaze, a i angažirao sam prije nekoliko mjeseci odvjetnike koji će podići tužbu za sve ono što je napisano. Današnja objava članka o meni i mojem ocu je samo kulminacija svega što se događalo u proteklom periodu.

Ne zanimaju me motivi, ali ću istaknuti da na 034 portalu kao novinari rade bivši predsjednik ili još uvijek aktualni predsjednik Foruma SDP-a Mladen Mirković, novinar Ivan Vlahović koji je bio kandidat za Glavni odbor SDP-a, da je glavni urednik i vlasnik tih tvrtki na kojima se sve vodi ili ne vodi taj portal gospodin Ante Mandarić koji je bio kandidat za Predsjedništvo SDP-a na nacionalnoj razini.

Meni je jasno da su ti ljudi imali određene namjere kroz taj portal, ali moja obitelj je ispred svega i neću dozvoliti nikome da se nabacuje blatom, da piše laži i neistine protiv moje obitelji.

U trenutku kada mi je dotični novinar rekao da je on objavio članak pun neistina i laži izbacio sam ga van iz zgrade. Ne bježim od odgovornosti i znam da fizička sila nije rješenje i nije primjer kako treba raditi, ali je i činjenica da sam godinu i pol dana u jednom medijskom linču ovoga portala i neću odustati od istine putem suda.

"Vjerojatno samo mu rekao svašta"

Niti sam tog gospodina udario u glavi, niti je on doživio tešku traumu. Uhvatio sam ga za jaknu i izbacio kroz hodnik van. Vjerojatno sam mu u tom trenutku rekao svašta, što bi svatko od nas napravio.

Ne dozvoljavam blaćenje i neću dopustiti da se netko iživljava nad članovima moje obitelji zato što sam bio gradonačelnik u ovom mandatu, i više neću biti.", poručuje Naferović.

Podsjetimo, portal 034 izvijestio je kako je do incidenta je došlo na press konferenciji sazvanoj radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri.

"Novinar je došao na navedenu konferenciju ranije te je ostao sam s gradonačelnikom kojom prilikom je došlo do napada u prostoru Gradske vijećnice. Gradonačelnik je Mladena pritsnuo uza zid, te lupio glavom od zid nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice kojom prilikom je Mladen umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice gradonačelniku vikale da to ne čini", piše 034portal.

Plenković: "Prvo moram sve ispitati"

Upitan za komentar događaja, premijer Plenković je tek kratko poručio kako nije upoznat sa situacijom te mora prvo sve ispitati

Branko Bačić kazao je kako HDZ-u osuđuje bilo kakav oblik nasilja.

"U skladu s našim statutom svakako da će, ako se ta informacija pokaže točnom, da će se snositi sankcije", kazao je Bačić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene