Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident na presici

Gradonačelnik Požege napao novinara: "Prijetio je smrću meni i cijeloj redakciji"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požeški gradonačelnik prema pisanju lokalnog portala fizički je napao novinara lokalnog portala 034portal.hr

Gradonačelnik grada Požege, HDZ-ov Vedran Neferović, iz za sada neutvrđenih razloga, tjelesno je napao novinara 034 Portala, Mladena Mirkovića, danas oko 10:50 sati, javlja 034portal.hr

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Kako javlja portal, do incidenta je došlo na press konferenciji sazvanoj radi dodjeljivanja priznanja najboljoj medicinskoj sestri.

"Novinar je došao na navedenu konferenciju ranije te je ostao sam s gradonačelnikom kojom prilikom je došlo do napada u prostoru Gradske vijećnice. Gradonačelnik je Mladena pritsnuo uza zid, te lupio glavom od zid nakon čega ga je udarcima nogom izgurao iz gradske vijećnice kojom prilikom je Mladen umalo pao niz stepenice, dok su za vrijeme incidenta zaposlenice gradonačelniku vikale da to ne čini", piše 034portal.

Mirković je kazao kako mu je uz udarce Neferović prijetio smrću, kako njemu, tako i cijeloj redakciji 034 portala.

"Kako sam se mogao obraniti kad ja imam jedva 60 kilograma, a on bar 100. Nisam se ni snašao, već sam bio na stepeništu. Bojao sam se da ću razbiti skupocjenu opremu", govori novinar.

Mladen je nakon incidenta zatražio pomoć liječnika te će se opseg zadobivenih ozlijeda znati nakon pregleda u OŽB Požega, dok je o cijelom događaju obaviještena policija koja obavlja očevid.

Neferović se o  incidentu oglasio na Facebooku.

"Smećarski portal 034 sa svojim političkim dobrotvorima imao bi vjerovatno još veću čitanost da na poludnevnoj bazi objavljuje laži o meni i članovima obitelji. Kako sam u ovom poslu navikao da nema mjere u pokvarenosti pojedinaca u ostvarenju svojih želja i ciljeva želim im puno ljubavi s novim gradonačelnikom. Love od mene nema, a dokazano uspješnim kandidatima za gradonačelnika puno sreće", napisao je Neferović.

Upitan za komentar događaja, premijer Plenković je tek kratko poručio kako nije upoznat sa situacijom te mora prvo sve ispitati

Branko Bačić kazao je kako HDZ-u osuđuje bilo kakav oblik nasilja. 

"U skladu s našim statutom svakako da će, ako se ta informacija pokaže točnom, da će se snositi sankcije", kazao je Bačić.

Požeški SDP: "Šokirani smo, ali ne i iznenađeni"

Priopćenje javnosti je zbog tog incidenta poslao je predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko, koji je naveo da je „šokiran, iako ne i iznenađen napadom na novinara".

„Ne znam što je u ovome redoslijedu današnjeg zbivanja strašnije - da se gradonačelnik Požege fizički šakama obračunava, da je jednog svog građanina brutalno zabio u zid, zabio mu glavu u zid, dok je istodobno taj građanin i novinar, predstavnik javnosti, a sve se događa na konferenciji za medije u gradskoj vijećnici i to u povodu dodjeljivanja nagrade najboljoj medicinskoj sestri“, priopćio je Ronko.

Smatra šokantnim i sramotnim što se na dan dodjele nagrade medicinskoj sestri tražila liječnička pomoć radi fizičkog napada gradonačelnika za novinara. „A kad se sjetimo one poslovice 'Dobro je dok ne tuku', evo došlo je do toga, da nas i tuku“, naveo je Ronko.

Hrvatsko novinarsko društvo osudilo je napad te zahtijeva da policija hitno i temeljito istraži sve činjenice vezane uz ovaj događaj. (Hina/D.I.)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene