Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supermodel

VIDEO: Humanoidni robot prošetao pistom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Humanoidni ženski robot otvorio je japanski tjedan mode, prošetao se pistom i predstavio se. Najnovija kreacija, izum 'HRP-4C' na baterije koje su mu smještene u licu, dopuštaju mu izraze lica, hodanje i poziranje poput supermodela.

'Vjerujemo da je ovo japanski, a možda i svjetski prvi humanoidni robot koji hoda na dvije noge i podsjeća na prosječno tijelo mlade Japanke', rekao je Shuji Kajita, direktor izrade humanoidnog robota za Nacionalni institut napredne industrijske znanosti i tehnologije u Japanu, objavio je Reuters.

Pročitajte i ovo Modna revija, ilustracija Uskoro novi kriteriji Francuska donijela mjere protiv brze mode Slika nije dostupna Modna revija za kućne ljubimce

Ova robotica teži 43 kilograma, visoka je 158 centimetara, a 'kibernetska treba', kako je zovi njezini kreatori, smršavjela je u odnosu na prijašnje modele, baš na vrijeme za 'catwalk' debi na jedno od najvećih modnih događanja u Japanu. Pokazujući svoju srebrnu figuru na pisti, predstavila se na modnoj predstavi i duboko se naklonila.

Njezini kreatori kažu da su lice, kosa i oči napravljeni po uzoru na ženske likove japanskih crtića. 'Naš se robot ne može kretati elegantno kao pravi modeli koji su danas ovdje. Trebat će sljedećih 20 do 30 godina istraživanja da se to ostvari', rekao je Kajita.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene