Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za tajnama svemira

U kojem paralelnom svemiru mi zapravo živimo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fizičari Sveučilišta Stanford uspjeli su izračunati hipotetski broj svemira koji su nastali nakon Velikog praska (Big Bang).

Prema njima Veliki prasak kreirao je 10(1016) svemira, a vrlo je lako moguće da egzistiraju jedan unutar drugoga, uključujući i našu planetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bliski prijatelj tvrdi "Teorija Velikog praska Stephena Hawkinga je - pogrešna" Slika nije dostupna Astronomski rekord Znate li što je z8_GND_5296 ?

Teorija šuplje Zemlje (The hollow Earth), datira još iz najranije povijesti ljudske civilizacije. Stari mudraci su vjerovali kako postoji čitav podzemni svijet sa svojim podzemnim bićima koji žive na našoj planeti. U staroj Grčkoj, primjerice, ekvivalent tome bio bi mit o Tartaru, grčkoj verziji pakla, odnosno paralelnog podzemnog svijeta s njegovim bićima i gradovima.

Hipoteze o postojanju šupljeg prostora unutar planete Zemlje javljale su se i puno kasnije, a jedni od zagovornika bili su Galileo Galilei, Franklin i Lichtenberg. Godine 1818. John Cleves Symmes zasipao je američki Kongres, sveučilišta i ugledne znanstvenike porukama, u kojima je pokušavao dokazati da je Zemlja napravljena od nekoliko koncentričnih sfera, koje imaju otvore blizu njezinih polova, piše ruska Pravda.

Sovjetski akademik V. Obruchev napravio je teoriju o ogromnom meteoritu koji je udario u Zemlju u pradavnim vremenima. Prema njegovoj teoriji, taj meteorit probio je Zemljinu koru i napravio šupljinu unutar naše planete. S druge strane, istraživač Cyrus Teed tvrdi da je površina Zemlje možda samo unutarnja stijenka sfere, a teorija o tome poznatija je kao teorija konkavne šuplje Zemlje (concave hollow Earth). Prema toj teoriji ljudi žive s unutarnje strane stijenke te sfere.

Naravno, sve gore navedeno nikad nije dokazano, ali da takav paralelan svijet unutar Zemlje i postoji, valjda bi se prije ili poslije njegovi žitelji pojavili i na našem. Možda bi nam prvi kontakt bio bliži nego što to mislimo. Možda su 'oni' već među nama, samo mi toga nismo svjesni. A možda je sve navedeno samo plod bujne ljudske mašte.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene