Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompjuterska animacija

Pogledajte kako izgleda sunčani dan na Plutonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjetnici su zamislili kako bi izgledao pogled na Sunce s Plutona.

Na temelju podataka Europskog južnog opservatorija (ESO-a) umjetnici su zamislili kako bi mogla izgledati površina Plutona i pomoću kompjutera izradili zanimljivu animaciju sunčanog dana na tom planetu.

Pročitajte i ovo Termometar U Zadru Nema kaznene prijave za turiste koji su djecu ostavili u automobilu na parkingu trgovine, iz policije objasnili i zašto Duga na nebu Vremenska prognoza Znate li da i duga pomaže u vremenskoj prognozi? Nikola Vikić-Topić otkriva kakvo će vrijeme biti za produženi vikend

Pluton je 40 puta udaljeniji od Sunca nego Zemlja, a s njega naše Sunce izgleda 1.000 puta tamnije nego što ga mi vidimo sa Zemlje.

>> Krije li se ocean ispod smrznute površine Plutona?

Pluton koji je velik kao petina naše planete sastavljen je većinom od kamenja i leda. Temperatura njegove površine je oko minus 220 stupnjeva Celzijeva, ali je atmosfera mnogo toplija na pojedinim mjestima, prema mjerenjima obzervatorija.

>> Hubble snimio i četvrti Plutonov mjesec!

'S mnogo metana u atmosferi, postaje jasno da je atmosfera Plutona topla', rekao je Emmanuel Lellouch, glavni autor izvještaja o Plutonu. Preciznije, atmosfera je oko 50 stupnjeva toplija od površine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene