Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova teorija

Krije li se ocean ispod smrznute površine Plutona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica znanstvenika sa Sveučilišta Kalifornija u Santa Cruzu, kompliciranim su izračunom došli do zaključka da se ispod smrznute površine Plutona, možda krije čitav ocean tekućine.

Iako se zasad radi više o špekulaciji, nego o bilo čemu drugom, argumenti koje su Guillaume Robuchon i Francis Nimmo predstavili, imaju smisla. Naime, ako je jezgra Plutona prožeta određenom razinom kalija, njezino propadanje moglo bi proizvoditi dovoljno topline da bi se dio površinskog leda otopio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proslavile i rođendan Trio za pamćenje: Postavile novi svjetski prekoatlantski rekord, jedna od veslačica ima neizlječiv rak Slika nije dostupna Spasili ju Petogodišnjakinju jak vjetar odnio prema pučini, otac je jedva spasio: "Imala je sreće i čvrsto se držala..."

Temperatura na površini Plutona izrazito je niska i iznosi -230 stupnjeva Celzija. Robuchon i Nimmo vjeruju da jezgra Plutona ima kalija u sebi. Morat ćemo pričekati još neko vrijeme kako bi vidjeli jesu li njihove pretpostavke u pravu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene