Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hong Kong: Zbog zagađenosti zraka godišnje preuranjeno umire 10.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog zagađenosti zraka u Hong Kongu, Macau i južnoj kineskoj delti Biserne rijeke godišnje preuranjeno umire 10.000 stanovnika , stoji u izvješću.

Respiratorne bolesti pogoršane su udisanjem smoga, a državu boravak oboljelih pacijenata u bolnici godišnje stoji 440,000 američkih dolara, na liječničke plaće ide oko 11 milijuna, a regionalnu ekonomiju sve skupa stoji oko 6,7 milijardi juana ili oko 964 milijuna dolara godišnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Njemačkoj Liječnici progovorili o alarmantnoj situaciji! Nedostaje jedan lijek, a zbog toga bi mogao nastati kaos: Teško bolesnu djecu prebacuju u druge klinike Ilustracija Podzemne vode Važno upozorenje komunalnog poduzeća: Prokuhavajte vodu, zabilježena visoka zamućenost - može biti opasno

Istraživanje je provedeno u devetomjesečnom razdoblju. U njemu su sudjelovali zdravstveni radnici i znanstvenici koji su rezultate utemeljili na istraživanju od zagađenosti zraka u razdoblju od 2003. i 2006.

Smog u području Hong Konga i delte Biserne rijeke znatno se pojačao u posljednjem desetljeću, većinom zbog automobilskih ispušnih plinova i zagađenja u susjednom industrijskom dijelu južne Kine.

Izvješća govore o tisućama prijevremenih smrti stanovnika koji ondje žive, a strani investitori izbjegavaju bivšu britansku koloniju zbog smoga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene