Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U crkvici pored rimskog Foruma

Fantastično otkriće: Pronađene freske iz 6. stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheološki radovi na crkvi Santa Maria Antiqua u drevnom rimskom Forumu otkrili su freske koje datiraju iz šestog stoljeća.

Crkva je napuštena u 9. stoljeću, a kasnije je snažnim potresom zakopana u ruševine. Nakon što je početkom 20. stoljeća crkva napokon otkrivena, dugo je korištena isključivo kao skladište dijelova iz ostalih dijelova Foruma. No, sada je napokon došao na red za obnovu i ove crkvice.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

Znanstvenici su proučavanjem freski došli do zaključka kako su nastale između 6. i 8. stoljeća pa će njihovo istraživanje dati značajan obol 300-godišnjem razvoju slikarstva. Iako su radovi još uvijek u tijeku, po prvi put je crkva otvorena za javnost i turističku posjetu. Za početak će crkvu moći gledati samo male skupine posjetitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene