Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh akcije Želimo znati

Mirkovci: Ispred škole napokon semafor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca i roditelji u Mirkovcima mogu odahnuti ispred zgrade osnovne škole napokon je otvoren semafor! Akcija Nove TV 'Želimo znati' u kojoj smo upozoravali mjerodavne na opasnosti koje vrebaju djecu na putu do škole, trajala je tri i pol mjeseca i nakon šest objavljenih reportaža semafor je napokon postavljen.

Uz semafor, na cesti je postavljena sva moguća horizontalna i vertikalna signalizacija, a najviše veseli i digitalni mjerač brzine koji je postavljen s obje strane ceste, koji najviše upozorava vozače da uspore, jer je u blizini škola. Više od 250 osnovnoškolaca, ali i njihovi roditelji i ostali mještani napokon mogu odahnuti. Na cesti koja je u proteklih nekoliko godina odnijela nekoliko života, ispred školske zgrade danas je otvorena moderna signalizacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Želimo znati Dinamo kao udruga ne plaća porez, gdje je novac? Slika nije dostupna Novi uspjeh akcije u Vukovaru 'Želimo znati' riješio problem učeničkog doma

Središte Mirkovaca više nije isto, nakon postavljanja moderne signalizacije, put do škole postao je 'pjesma'. Uz semafor, na cestu je postavljena prava šuma znakova, što horizontalnih, što vertikalnih. Djeca i roditelji dobili su i više nego što su se nadali. 'Tražili smo onaj najobičniji semafor, da nam djeca budu sigurna, a evo dobili smo ovaj s mjeračem brzine, što je krasno', rekao je roditelj Anto Jakovljević.

>> Roditelji će tijelima blokirati cestu?!

>> Nikome nije stalo zaštititi dječje živote semaforom pred školom

Mjerač brzine s obje strane ceste 'zlata vrijedi', jer od danas se u središtu mjesta malo koji vozač usudi 'stati na gas'. 'Je trebalo proći dvije i pol godine da se to napravi? To su mogli napraviti i ranije, bez pompe i bez problema, jer ipak je ovo Hrvatska država ovo je hrvatsko mjesto i ako ima novca za velike, zašto nije bilo novca i za male ljude i mala mjesta', upitao je Ante Vidović, ravnatelj mirkovačke škole. Ta je pitanja postavljala i NOVA TV. Kucali smo na vrata mjerodavnih, mnoga su nam ostala zatvorena. Nakon 90 dana i šest tv-izvještaja trud se isplatio. Riječi zahvale 'pljušte' sa svih strana.

Sudbina ove djece više nije prepuštena na milost i nemilost vozačima. Promet ispred školske zgrade od danas je u njihovim rukama. Priča se po mjestu da je nakon naših brojnih reportaža premijer Sanader osobno urgirao kod župana i Hrvatskih cesta da riješe taj problem. Semafor je plaćen iz blagajne Hrvatskih cesta i stajao je oko 400 tisuća kuna. Puna tri i pol mjeseca tražili smo rješenje ovoga problema, nema koga nismo zvali i tražili odgovore. Od gradskih i županijskih vlasti, do Županijske uprave za ceste, raznih pročelnika u uredima za prosvjetu. Gradonačelnik Vinkovaca rekao nam je da smo dosadni, ali na kraju akcije - drago nam je što smo bili dosadni.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene