Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Želimo znati'

Nikome nije stalo zaštititi dječje živote semaforom pred školom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošli ponedjeljak u sklopu kampanje 'Želimo znati' gledatelji su se upoznali s problemima osnovne škole u Mirkovcima koja već godinama strepi za živote svojih učenika. Mališani na putu do škole prelaze izuzetno opasnu prometnicu, pa sve što žele jest semafor pred školom koji bi im omogućio siguran prelazak.

Kako to u hrvatskim uvjetima biva, pitanje semafora pred školom pretvara se u političko pitanje i problemi se ne miču s mrtve točke. Vinkovački gradski oci ne nalaze vremena za razgovor o ovom slučaju, pa je reporterka Anita Delaš odlučila posjetiti vinkovačko Gradsko vijeće i gradonačelnika suočiti s pitanjima o mirkovačkoj osnovnoj školi. Da ovaj slučaj nije tek priča o semaforu dokazuju i navodne prijetnje upućene ravnatelju škole Anti Vidoviću da 'šuti dok ne prođu izbori'.

Pročitajte i ovo Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Počeli sanaciju zida Obitelj u čiju se kuću zabio kamion treba pomoć: "Ozlijeđena djevojčica je u bolnici, ali je dobro'' Slika nije dostupna Dobili tek pješački prijelaz, žele semafor Do škole preko ceste na kojoj su i jučer stradale tri osobe

>> Do škole preko ceste na kojoj su ovog tjedna stradale tri osobe

Semafor u Mirkovcima? Kako stvari sada stoje nemoguća misija. Od Hrvatskih cesta doznajemo da u recesijskoj godini država nema novca za taj semafor, ali voljni su ga postaviti ako semafor plati grad Vinkovci. No, to je izgleda nemoguća misija broj 2..

Glas naroda teško se probija do ušiju vinkovačke vlasti. Učenici su ponovno upozorili kako je teško prijeći cestu ispred škole. 'Ja bih htio reći da tu staju samo kad su kamere, ali ne staju kad nema kamera. Uopće ne staju. Samo kad ste vi došli svi se prave da staju. Tu bi trebao stvarno semafor', rekao je učenik Dario Božić.

Općina Antunovac se izborila za semafor


Za razliku od Vinkovaca svoje osnovnoškolce čula je općina Antunovac. Oni su se angažirali, napisali par zamolbi i od Hrvatskih cesta dobili semafor pokraj škole.

'Nije teško dobit semafor. Semafor treba tražit. Treba argumentirati razloge zbog čega ga tražite i ne bi trebao bit problem dobiti ga', rekao nam je načelnik općine Antunovac Ivan Anušić.Mala je općina vlastitim sredstvima postavila još dva semafora.

Ivan Anušić kaže da su se Hrvatske ceste odlučile za ovu poziciju koja je bila najkritičnija i da je općina zahvalna. No, općina je uvidjela potrebu za još dva semafora i to su iz vlastitih sredstava platili."

Dakle, pitanje semafora nije samo u nadležnosti Hrvatskih cesta. Ne postoje nikakve zapreke da gradovi i općine na državne ceste postave semafore. Naravno, uz suglasnost Hrvatskih cesta....

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene