Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirkovci se žele otcijepiti od Vinkovaca

Roditelji će tijelima blokirati cestu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dok djeca prelaze opasnu cestu, semafor ispred osnovne škole u Mirkovcima još uvijek nije došao na dnevni red vinkovačkog gradskog poglavarstva.

Semafor ispred škole doista je kap koja preljeva čašu strpljenja. Dvije godine roditelji čekaju odgovor gradskoga poglavarstva. U očaju razmišljaju svojim tijelima ispred škole blokirati cestu. To je, podsjećamo državna cesta između Vinkovaca i Tovarnika. Ona vodi prema državnoj granici, a u jednoj minuti njome prođe i do 30 vozila.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Počeli sanaciju zida Obitelj u čiju se kuću zabio kamion treba pomoć: "Ozlijeđena djevojčica je u bolnici, ali je dobro''

Smjenjuju se godišnja doba, problem ostaje neriješen. Semafor ispred škole u Mirkovcima još uvijek je samo želja učenika i njegovih roditelja. 'Razmišljamo o blokadi prometnice da se vidi da je to jedan od gorućih problema. Situacija je stvarno opasna za djecu. To se treba što prije riješiti', smatra jedan od roditelja.

Dvije godine roditelji pokušavaju riješiti problem semafora. Šutnja gradske administracije za njih je veliko poniženje. 'To je blago rečeno ignoriranje. Ne znam samo zbog čega. Jedino što mogu reći da ćemo sazvati Vijeće roditelja na koje ćemo pozvati i gradonačelnika ili nekog njegovog da se prekine to ignoriranje', objašnjava predsjednik Vijeća roditelja Ilija Novoselac.

>> Nikome nije stalo zaštititi dječje živote semaforom pred školom

Podsjećamo, kad je novinarka Nove TV izravno pitala gradonačelnika Vinkovaca za semafor u Mirkovcima rekao joj je da je dosadna. Mladen Karlić niti danas se nije htio odgovoriti na poziv. Ono što brine možda i više od šutnje administracije je navodno zastrašivanje roditelja.

Lokalni su izbori pred vratima. Na semaforu će se skupljati i gubiti politički bodovi. U Mirkovcima se ozbiljno razmišlja o odcjepljenju od Vinkovaca. Politika u najgorem smislu lomi se preko leđa učenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene