Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tretman botoksom jedan je od najpopularnijih načina pomlađivanja u Americi. Ove godine njemu se podvrglo nekoliko milijuna ljudi, među njima i 19-godišnje djevojke.


Posljednjim trendovima estetskih korekcija, ljudi su otišli tako daleko da otvaraju salone u kojima se za samo 30 minuta može obaviti 'peglanje bora'.

Vezani članci Meg Ryan (Foto: Profimedia) Holivudska miljenica opsjednuta botoksom slomila srce zaručniku, pa prošetala neprepoznatljiva Sharon Stone i Roan Joseph Bronstein (Foto: Profimedia) Glumica se pojavila sa sinom bez kojeg je ostala zbog bizarnog razloga kad je on imao samo 8 godina

Najčešći su pacijenti ženske i muške osobe na pragu srednjih i u srednjim godinama koji se trude održati mladenački izgled, ali među njima ima i osoba koje još nisu ušle u dvadesete godine. 

Poznati manhatanski dermatolog, Howard Sobel, koji je imao 19-godišnju pacijenticu rekao je da se radilo o specifičnom slučaju:

'Ta je djevojka bila foto model, a borice su se vidjele na fotografijama', rekao je dr. Sobel.

Botoks blokira rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica, a njegov učinak traje četiri mjeseca.

Botox je toksin kojem se pri komercijalnoj proizvodnji uklone štetni dijelovi toksina te se izgubi njihov štetan utjecaj.