Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čim bi ujutro otvori oči Jane Clark uzmala tabletu protiv bolova, kako bi mogla 'izgurati' dan.


Prije nego što je tableta počela raditi, Jane je muku stvaralo obično saginjanje kako bi uzela poštu, pri čemu su je počela boljeti leđa i vrat, piše Daily mail. Ono što joj je staralo problem su njezine velike grudi.

Vezani članci Bujne djevojke Ne mogu sakriti atribute ni kad požele pa su ih jednostavno odlučile staviti u prvi plan Neukrotive djevojke Pokazale svoje neukrotive atribute, svi suosjećaju s njima

I nije jedina, ovaj problem muči sve više žena. U 50-tim, prosječna košarica grudnjaka bila je B, a sada je porasla na C. U zadnje tri godine, sve je više žena kojima treba grudnjak s košaricama D. Nije više rijetkost da se traže i košarice broja G i J.

Velike grudi stvaraju i velike poteškoće, od boli u leđima, vratu i rukama, mogu uzrokovati glavobolje, osipe pa i iskrivljenje kralježnice.

Nedavna studija pokazuje da velike grudi mogu skratiti život za čak pet godina. Pitanje je zbog čega žene imaju sve veće grudi? Prva stvar koja na to utječe jest velik broj kalorija koje mlade djevojke unose, pa tako u pubertetu imaju veće grudi nego što bi trebale imati.

Tijekom života veličina grudi se povećava zbog niza čimbenika koji uključuju estrogen u kontracepcijskim pilulama i hormonskim nadomjesnim terapijama.

>> Slagala da ima karcinom, pokrenula humanitarnu akciju pa kupila silikonske grudi

Najviše od svega zabrinjava činjenica da su analize majčinog mlijeka pokazale da sadrži tragove kemikalija, uključujući pesticide, za koje se vjeruju da utječu na receptore koji su odgovorni za rast grudi.

Zbog toga mnoge žene mogu imati prosječno velike grudi, no tijekom života njihove grudi mogu postati opasno teške. Točno to se dogodilo Jane. Kao tinejdžerica imala je poprsje 75 B, a kada je stigla u 50-e godine, njezine grudi bile su 36FF.

Kako joj se metabolizam s godinama usporio, Jane je dobila nekoliko kilograma. No, i kada je uspjela smršaviti, grudi se nisu smanjile. Tada se odlučila za operaciju kojom je smanjila grudi, jer više nije željela svakodnevno piti tablete za bolove.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.