Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sunčane naočale kao obavezni dio školske odore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog povećanog broja očnih bolesti i raka kože naočale za sunce trebale bi postati obvezni dio školske odore, drže znanstvenici u Australiji.

Rezultati istraživanja na 640 adolescenata, koji bi trebali biti
predstavljeni na oftalmološkoj konferenciji krajem ovog tjedna, pokazuju da je zbog jakog zračenja od sunčevog svjetla porastao broj očnih bolesti i raka kože.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDSKA TRAKAVICA Vlasnik kluba u Zadru mora kupiti naočale jednom gostu, a za sve je odgovorna konobarica Slika nije dostupna Sunčane naočale usred zime tražena roba

Istraživanjem je utvrđeno da skoro 74 posto učenika ima sunčane naočale ali ih koriste kao modni detalj i vrlo rijetko ih nose. Također je zabilježena vrlo niska svijest da jako zračenje može izazvati bolesti oka kao što su mrena ili rak kože na kapcima.

Prof. Dinesh Selva s Instituta za oftalmologiju kaže da je područje kapaka vrlo često kritično područje na kojem se javlja rak kože. 

"Da se u škole uvede pravilo nošenja naočala za sunce, to bi imalo učinak kao što je dobar potez bio obvezno nošenje kapa u mnogim australskim školama", tvrdi prof. Selva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene