Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godine ne određuju zdravlje

Stogodišnjaci zdraviji od mlađih penzionera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovija istraživanja provedena u Britaniji su pokazala da je zdravlje onih koji dožive stotu u puno boljem stanju i imaju manje izgleda za oboljenje od raka.

Studija je pokazala da je fizičko zdravlje osoba koje imaju sto ili više godina u punjo manjoj opasnosti od oboljenja od kojih inače pate starije osobe.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Iako do stote godine izbjegnu teške bolesti, stogodišnjaci često imaju problema s demencijom, sljepoćom te sukladno s godinama nimalo ne čudi činjenica da se susreću s usamljenošću s obzirom da su nadživjeli svoje bližnje.

U Ujedinjenom Kraljevstvu 12 640 ljudi je doživjelo stotu i primilo rođendansku čestitku od kraljice. Stručnjaci predviđaju da će se njihov broj u idućih 30 godina povećati te da će četvrtina današnje djece doživjeti stotu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene