Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nedostatak kalorija može uzrokovati aterosklerozu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novorođenčad čije majke tijekom trudnoće ne konzumiraju ostatnu količinu kalorija, kasnije bi se tijekom života mogla naći u rizičnoj skupini osoba kod koje se razvija ateroskleroza.

Ateroskleroza je bolest koja u konačnici može dovesti do srčanih oboljenja ili moždanog udara, izvijestili su znanstvenici s britanskog Sveučilišta Southampton, objavivši rezultate svoje studije u časopisu "Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology", prenosi BBC. 

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Pretila osoba Opasna bolest Hrvati su sve deblji: "Amerikanci su otišli na dijetu, a Hrvati preuzeli"

U istraživanju provedenom na oko dvije stotine djece čije su zdravstveno stanje pratili, znanstvenici iz Southamptona ustvrdili su da su stijenke arterija devetogodišnjaka bile zadebljanije, ukoliko su njihove majke tijekom trudnoće uzimale manje količine kalorija od preporučenih. 

Tim stručnjaka izvijestio je kako razlozi te očite veze još nisu sasvim jasni te da su potrebna daljnja istraživanja da bi ih se povezalo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene