Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Loše mišljenje o svom izgledu škodi zdravlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke osobe postaju anksiozne i očekuju odbijanje od okoline jer se često ocjenjuju fizički neprivlačnima, imaju nisko samopozuzdanje, ne jedu kad su gladne, fizički su aktivne samo ponekad.

Visoka osjetljivost na izgled može imati ozbiljne negativne učinke na nečije mentalno ili fizičko zdravlje, izjavila je dr. Lora Park.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Njezino istraživanje je pokazalo i kako pozitivne, auto-afirmativne misli i bliski odnosi s drugima mogu zaštiti ljude od škodljivih učinaka straha od odbijanja zbog izgleda.

Dr. Park je razvila skalu osjetljivosti na odbijanje zbog izgleda (ARS) koja mjeri granicu kod koje osoba očekuje odbijanje od drugih zbog svog izgleda.

Nakon testiranja na 242 studenta, otkriveno je kako oni s visokim rezultatima na skali svoje samopouzdanje grade na svom izgledu te se često ocjenjuju kao fizički neprivlačni. Također imaju nisko samopouzdanje, visoku razinu neurotičnosti i loše prehrambene navike.

Treba promijeniti svoje mišljenje i pozitivno misliti na svoj snage i na dobre odnose s bliskim osobama u svojoj okolini što će pomoći u boljem prihvaćanju samog sebe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene