Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski znanstvenici tvrde da prehrana koja obiluje namirnicama bogatim kalijem, poput zelenog lisnatog povrća, banana i krumpira, može smanjiti rizik od moždanog udara i bolesti srca i krvnih žila.


Do takvog zaključka došli su analizom 10 znanstvenih studija koje su objavili u razdoblju od 1966-2009., a u kojima je sudjelovalo skoro 280 tisuća odraslih osoba, pišu Vitamini.hr.Pokazalo se da veći unos kalija može smanjiti rizik od moždanog udara za čak 19 posto, a rizik od bolesti srca i krvnih žila za 8 posto.  Osim zelenog lisnatog povrća, banana i krumpira, kalijem su bogate također i soja, marelice, avokado, nemasni jogurt, sok od šljive, suhi grah i grašak.

Vezani članci Mršavljenje - 6 Promijenili život do temelja i dokazali da se sve može postići uz dovoljno truda PR Ojačajte svoj imunološki sustav i preskočite sezonu viroza