Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Folna kiselina štiti jetru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prehrana siromašna folnom kiselinom može povećati rizik od karcinoma jetre, sugerira novo istraživanje.

To, s druge strane, ukazuje da je povišen unos folne kiseline inverzno povezan sa oštećenjima jetre.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Debljina Traje javno savjetovanje Akcijski plan protiv bolesti koja prijeti trećini građana: "Često sve počinje od najranije životne dobi"

U istraživanju je sudjelovalo 412 pacijenata pozitivnih na hepatitis B. Poznato je da infekcija hepatitisom B povećava rizik od oštećenja i karcinoma jetre. 

Znanstvenici su u ispitanika pratili odnos između unosa folne kiseline i oštećenja jetre te su nakon 6 mjeseci utvrdili da je taj odnos obrnuto proporcionalan odnosno što je bio viši unos folne kiseline jetra je bila zdravija.

Dobri izvori folne kiseline su zeleno lisnato povrće, slanutak i leća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene