Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraživači s University of Florida su utvrdili kako konzumacija crvenog mesa najmanje 5 puta tjedno može učetverostručiti rizik obolijevanja od najčešćeg oblika raka bubrega.


Nasuprot tome, učestali unos povrća ima zaštitni učinak, objavio je Journal of the American Dietetic Association, a prenose Vitamini.hr. Do povećanja rizika obolijevanja je dovodila i česta konzumacija bijelog kruha i krumpira, posebice kod žena, pokazuju podaci prikupljeni od gotovo 700 ispitanika.

I pretilost i pušenje povećavaju rizik za oboljenje

Vezani članci Neftali Martin Frizer dirljivom gestom ganuo cijeli svijet, njegov čin solidarnosti rasplakao je kolegu Slika nije dostupna Proizvođači mesa uzvraćaju udarac

Istraživači vjeruju da je dobivene rezultate moguće objasniti visokim glikemičkim indeksom 'prozvanih' namirnica, odnosno činjenicom da nakon unosa takve hrane dolazi do brzog povećanja razine šećera u krvi te se posljedično povećavaju izgledi za razvoj rezistencije na inzulin i prisutnost određenih faktora rasta, dvaju čimbenika uključenih u razvoj karcinoma. Poznati faktori rizika za rak bubrega su pretilost i pušenje.