Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet puta u tjednu

Crveno meso učetverostručuje rizik za oboljenje od raka bubrega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživači s University of Florida su utvrdili kako konzumacija crvenog mesa najmanje 5 puta tjedno može učetverostručiti rizik obolijevanja od najčešćeg oblika raka bubrega.

Nasuprot tome, učestali unos povrća ima zaštitni učinak, objavio je Journal of the American Dietetic Association, a prenose Vitamini.hr. Do povećanja rizika obolijevanja je dovodila i česta konzumacija bijelog kruha i krumpira, posebice kod žena, pokazuju podaci prikupljeni od gotovo 700 ispitanika.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Slika nije dostupna Crveno meso povećava rizik za rak dojke

I pretilost i pušenje povećavaju rizik za oboljenje

Istraživači vjeruju da je dobivene rezultate moguće objasniti visokim glikemičkim indeksom 'prozvanih' namirnica, odnosno činjenicom da nakon unosa takve hrane dolazi do brzog povećanja razine šećera u krvi te se posljedično povećavaju izgledi za razvoj rezistencije na inzulin i prisutnost određenih faktora rasta, dvaju čimbenika uključenih u razvoj karcinoma. Poznati faktori rizika za rak bubrega su pretilost i pušenje.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene