Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cjepivo protiv upale uha kod djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno u Tennesseju na djeci rođenoj 1998. i 1999. pokazalo je da do navršene 5. godine 33% djece ima učestale upale uha.

Za razliku od toga, djeca rođena 2000. i 2001. koja su cjepljena cjepivom protiv pneumokokne infekcije imaju samo 29% slučajeva upale uha. Slična je situacija i u New Yorku (28%).

Pročitajte i ovo Napad Irana na Izrael U bolnici je Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, njezin dom pogodio je šrapnel iranske rakete: "Spavala je u kući, a onda je palo na nas" Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta

Cjepivo protiv pneumokokne bakterije se daje u 4 navrata prije navršene 2. godine života i spriječava pojavu upale pluća (pneumonije) i meningitisa. 

Zamijećeno je da smanjuje učestalost upale uha u djece uzrokovanu pneumokoknom bakterijom.

Svako treće dijete do 3. godine preboli najmanje 3 upale uha. 

Upala može biti akutna - praćena bolom, temperaturom i plačem ili sekretorna, kada se u šupljini srednjeg uha skupi tekući sadržaj koji nije upaljen pa bol i plač obično izostaju.

Upale uha možete spriječiti ako perete svoje i djetetove ruke nakon ispuhavanja nosa, ako koristite jednokratne rupčiće te 
povremeno isperete djetetov nos fiziološkom otopinom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene