Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanka licem u lice s vlastitim srcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada Britanka Jennifer Sutton kojoj je u lipnju presađeno srce donatora, doživjela je "nadrealistično i nevjerojatno iskustvo" našavši se licem u lice s vlastitim, starim srcem, privremeno izloženim u središtu Londona.

Sutton (23), koja je od 18. godine patila od kardiomiopatije, dobila je novo srce u lipnju, a srce s kojim je rođena darovala je za prigodnu izložbu posvećenu srčanom mišiću u njegovoj medicinskoj i kulturnoj dimenziji.

Pročitajte i ovo Ilustracija trajalo je više od osam sati Veliki uspjeh splitskog KBC-a: Po prvi put izvedena operacija vađenja zloćudnog tumora iz srca Ilustracija Bila je na respiratoru Preminula Britanka koju je u Splitu udario grom: "Očajnički tužan slučaj"

Izlaganjem svojega oboljelog organa Sutton je željela senzibilizirati javnost na donaciju organa.

"Bilo je to pomalo nadrealistično, a istodobno nevjerojatno iskustvo jer mi je taj organ zadao toliko patnje i nemira", rekla je Britanka koja je sa "znatiželjom i nestrpljivošću očekivala izložbu". 

Sutton "danas pokušava voljeti srce koje ima u sebi" i dodaje: "Bizarno je pomisliti da sam ja ovdje živa, a da je to srce u nekom razdoblju bilo dio mene".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene