Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bosiljak i timijan odlični dodaci hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosiljak i timijan su aromatične trave čiji listovi se kao svježi ili osušeni koriste kao začin.

Tradicionalno, bosiljak se koristi kao medicinska biljka za liječenje glavobolje, kašlja, proljeva, zatvora i problema s bubrezima.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 JEDAN OD KLJUČEVA ZDRAVLJA Trovanje hranom - kako ga spriječiti: Mislite da vas riža ne može ubiti? Promislite dvaput Kupnja SIGURNOST HRANE Još jedno povlačenje proizvoda s polica: Ako ste kupili ovo voće, bilo bi dobro da ga se čim prije riješite

Timijan ima antiseptička svojstva. Istraživanje objavljeno u časopisu Food Chemistry pokazuje da se među 12 ispitanih tvari arome bosiljka i timijana, 4 spoja posebno izdvajaju s obzirom na antioksidativno djelovanje. 

Njihova antioksidativna aktivnost je usporediva s poznatim antioksidansima kao što su npr. alfa-tokoferol ili BHT (butilirani hidroksitoluen).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene