Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje i Pliva Hrvatska d.o.o. pokrenuli su danas akciju sakupljanja i zbrinjavanja lijekova kojima je istekao rok trajanja.


Spremnici za stare lijekove bit će postavljeni na 11 lokacija, u svim zagrebačkim domovima zdravlja, a građani će letke s točnim adresama mjesta za odlaganje starih lijekova moći naći u svojim ambulantama, rekao je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Tihomir Majić.

Vezani članci Prodaja lijekova na Hreliću Zagrepčanka ostala zapanjena ponudom na Hreliću: "Ljudi su pregledavali kutiju, a prodavač je tumačio što je za što" Ilustracija HALMED objavio u koliko je slučajeva u Hrvatskoj utvrđena veza između cjepiva protiv korone i smrti

Upozorio je kako lijekovi kojima je istekao rok trajanja mogu postati nedjelotvorni i opasni po zdravlje, te se stoga moraju odlagati u posebne spremnike i uništavati spaljivanjem, kako njihov sadržaj ne bi dospio u okoliš.

Predsjednik Uprave Pliva Hrvatska Matko Bolanča istaknuo je kako se lijekove ne smije bacati u komunalni otpad, već ih kao i ostali opasni otpad iz domaćinstva treba odvojeno prikupljati, te uz poseban nadzor odvesti do mjesta konačnog zbrinjavanja.

Osim pravilnog zbrinjavanja starih lijekova, cilj te akcije, koja
traje do 15. veljače 2007., je steći bolji uvid u to koje lijekove
građani najčešće ne iskoriste, već ih čuvaju u svojim kućnim
ljekarnama.

Organizatori akcije istaknuli su kako je Hrvatska po očuvanosti okoliša 12. zemlja na svijetu, pa svi skupa snose veliku odgovornost da u budućnosti takva i ostane.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju