Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uz pomoć kompjuterske simulacije, znanstvenici su uspjeli izračunati putanje kamenih blokova otkinutih od Zemlje, dovoljno velikih da osiguraju preživljavanje mikroba.


Veliki broj znanstvenika vjeruje kako je izvanzemaljski život na Zemlju stigao na kometu, teorija koju oni zastupaju naziva se i panspermija. No, ako je izvanzemaljski život s drugog planeta stigao na Zemlju, zašto obrnuto ne bi bilo moguće, da se ljudski život preseli na neki drugi planet u Sunčevu sustavu?

Vezani članci Vladimir Putin i Emmanuel Macron Otkriveno zašto su Putin i Macron sjedili za stolom dugim četiri metra: ''Nismo mogli dopustiti da se dokopaju predsjednikova DNK-a" Slika nije dostupna Planet vatre i leda

Sa svojih osam sićušnih nogu - ONE upravo sada gmižu po vašem licu!

Lomila su se koplja oko tvrdnji znanstvenika koji su ukazali na mogućnost preseljenja života sa Zemlje na ostale planete. Ukazivali su na mogućnost da je asteroid koji je izbrisao dinosaure s lica Zemlje sa sobom odnio i najjednostavnije vrste koje su se potom nastanile na planetima poput Marsa i Jupitera, piše Daily Mail.

U svojem je znanstvenom radu, Rachel Worth navela kako je izgledno da je život sa Zemlje već prešao na druge planete. Njezina pretpostavka se temelji na činjenici da je 'život' prešao na kamenju, većem od 3 metra, koje se odlomilo od Zemlje. Poznato je da se Zemlja 'kida', a upravo bi to kamenje, zbog veličine, moglo zaštititi mikrobe od jakih sunčevih zraka i radijacije te im omogućiti da prežive gdje god sletjeli.

Uz pomoć kompjuterske simulacije, znanstvenici su uspjeli izračunati putanje takvih kamenih blokova. Dok većina nije preživjela svoj put, na tisuće ih je završio na Marsu, a njih oko 6 nije otišlo dalje od ledene kore Europe, Jupiterovog mjeseca.

'Na kraju dana, nisu brojevi ti koji su najbitniji već red veličine', rekla je Rachel Worth te dodala 'da su brojevi bili manji od jedan, bilo bi jasno da naše pretpostavke ne drže vodu'.

VIDEO Opet iznenadio: Google lansirao nevjerojatnu uslugu

Rezultati ovog istraživanja naveli su znanstvenike da počnu promišljati o budućnosti u kojoj bi ljudi mogli kolonizirati neki od poznatih planeta, tako što bi slanjem DNA pokrenuli stvaranje nove civilizacije, 'preslike Zemlje'.

Na sukupu znanstvenika predstavljena je i vizija tog plana. Jedan od prijedloga je slanje stroja koji bi bio sposoban za samostalno stvaranje staničnog života, tisuću godina unaprijed te tako stvoriti život i ljude izvan Sunčevog sustava.

Naravno, ti prijedlozi sa svojom realizacijom će morati pričekati, možda stotine, a možda i tisuće godina. Kako bilo, znanstvenici su uvjereni da su na dobrom putu stvaranja višestaničnog života na drugim planetima, što znači da bi čovjek ipak mogao jednog dana hodati i živjeti kao izvanzemaljsko biće na drugim planetima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju