Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Došlo je vrijeme da prepustim svoj žuti dres novoj generaciji. Za mene je bitno gledati naprijed, a ne unatrag', rekao je Ibrahimović.


Jedna priča završava i druga počinje, poruka je novog videa s Volvom V90, u kojem se Zlatan Ibrahimović oprašta od švedske nogometne reprezentacije. 

Vezani članci Najsigurniji automobil na svijetu (Foto: Volvo) Istraživanje koje se nikad ne šali - najsigurniji automobil u povijesti napokon nam dostupan Volvo Drive E tehnologija – efikasna snaga bez kompromisa Volvo Drive E tehnologija – efikasna snaga bez kompromisa

Nakon petnaest godina igranja za švedsku izabranu vrstu, kapetan reprezentacije Zlatan Ibrahimović zahvalio je svima na podršci i objavio da je odigrao svoju posljednju utakmicu u žutom dresu.

Novi video Volvo Carsa prikazuje taj važan trenutak i prati Zlatana Ibrahimovića na njegovom putu prema Švedskoj.

U videu Zlatan i njegova obitelj idu na emotivni put u novom Volvu V90, osvrćući se na sve teške i lijepe trenutke Zlatanove karijere. Put završava ondje gdje je sve počelo - u predgrađu grada Malmöa.

"Snimanje ovoga filma bilo je emocionalno iskustvo, ali došlo je vrijeme da prepustim svoj žuti dres novoj generaciji. Za mene je bitno gledati naprijed, a ne unatrag. Novo putovanje počinje i za mene i za Volvo,“ kaže Ibrahimović. 

Zlatanova nogometna karijera započela je u Malmö FF u kasnim devedesetima. Švedski napadač je ubrzo dobio ugovor s Ajaxom koji je označio početak velike karijere tijekom koje je obišao talijansku, francusku i španjolsku nogometnu ligu igrajući za klubove poput Paris St-Germaina, Barcelone, Juventusa, Intera i AC Milana.

"Ponosni smo što smo dobili priliku da podijelimo ovaj trenutak u Zlatanovom životu i karijeri. On je vrlo jak ambasador Švedske u svijetu i pokazao je da svatko može biti ponosan na svoje vrijednosti i mjesto otkuda potječe,“ kaže Anders Gustafsson, izvršni potpredsjednik Volvo Carsa za Europu, Aziju i Bliski Istok.

Zlatan je osvojio nagradu za igrača godine Guldbollen (zlatna lopta) rekordnih deset puta i to devet puta uzastopno u periodu od 2007. do 2015. godine. Njegov ugovor u Paris St-Germainu je završio, te je četvrtak potvrdio da će nastaviti u Manchester Unitedu, jednim od najboljih nogometnih klubova svijeta.

Slijedeći prijašnji uspjeh prvog filma na kojem su radili Volvo i Zlatan po imenu "Prologue", svjetski poznati stručnjak i dobitnik brojnih nagrada za kompoziciju Hans Zimmer stvorio je drugi film po imenu "Epilogue", osvrćući se na završetak jedne te početak druge priče.