Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žene parkiraju vještije od muškaraca, pokazala je britanska studija čiji su rezultati danas objavljeni, a koja je srušila stereotip o ženama kao nespretnijem spolu za upravljačem.


Na 700 svojih parkirališta britanska tvrtka NCP mjesec je dana snimala je 2500 vozača i vozačica pri parkiranju, a rezultati su pokazali da žene lakše pronalaze parkirališno mjesto jer voze sporije od muškaraca, koji ga u žurbi nerijetko propuste uočiti.

Vožnjom unatrag, kako to propisuju autoškole, parkira se 39 posto žena i samo 28 posto muškaraca. Osim toga, 52 posto žena parkira se točno 'između crta', u sredinu, što čini samo četvrtina muškaraca.

Vezani članci Auto, ilustracija Bio je prebrz i prežestok: Dvogodišnji dječak "ukrao" ključ pa vozio automobil 150 metara dok se nije zabio u stup Parkiranje (Foto: Screenshot/YouTube) Parkirno mjesto samo je socijalni konstrukt, njega ne sputavaju takve sitnice

Muškarci bolji kada je u pitanju brzina

Muškarci su bolji samo kada je u pitanju brzina, prosječno im treba 16 sekunda za parkiranje, a ženama 21 sekunda.

>> Plavuša u drami: 20 minuta pokušavala parkirati na prazno mjesto

Neil Beeson, instruktor vožnje koji je obradio rezultate, 'iznenađen' je jer tvrdi kako su 'muškarci općenito bolji u autoškoli', ali je morao priznati da 'žene očito bolje nauče lekcije'. 'Studija je srušila mit o boljem snalaženju muškaraca u prostoru", rekao je Beeson i zaključio da bi muškarci "trebali pokazati više poštovanja prema svojim partnericama dok se parkiraju jer su nepobitne činjenice tu'. (Hina)