Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušen stereotip

Žene bolje parkiraju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene parkiraju vještije od muškaraca, pokazala je britanska studija čiji su rezultati danas objavljeni, a koja je srušila stereotip o ženama kao nespretnijem spolu za upravljačem.

Na 700 svojih parkirališta britanska tvrtka NCP mjesec je dana snimala je 2500 vozača i vozačica pri parkiranju, a rezultati su pokazali da žene lakše pronalaze parkirališno mjesto jer voze sporije od muškaraca, koji ga u žurbi nerijetko propuste uočiti.

Vožnjom unatrag, kako to propisuju autoškole, parkira se 39 posto žena i samo 28 posto muškaraca. Osim toga, 52 posto žena parkira se točno 'između crta', u sredinu, što čini samo četvrtina muškaraca.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Gradsko parkiralište Neradni dan Doznali smo hoće li se na dan izbora naplaćivati parking, onima koji auto ostave gdje ne smiju ne piše se dobro

Muškarci bolji kada je u pitanju brzina

Muškarci su bolji samo kada je u pitanju brzina, prosječno im treba 16 sekunda za parkiranje, a ženama 21 sekunda.

>> Plavuša u drami: 20 minuta pokušavala parkirati na prazno mjesto

Neil Beeson, instruktor vožnje koji je obradio rezultate, 'iznenađen' je jer tvrdi kako su 'muškarci općenito bolji u autoškoli', ali je morao priznati da 'žene očito bolje nauče lekcije'. 'Studija je srušila mit o boljem snalaženju muškaraca u prostoru", rekao je Beeson i zaključio da bi muškarci "trebali pokazati više poštovanja prema svojim partnericama dok se parkiraju jer su nepobitne činjenice tu'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene