Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ni četiri minute

'Morate biti ludi da napravite ovo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ni četiri minute, ove godine natjecatelji u izdržljiovsti u saunama, nisu izdržali visoke temperature. 140 sudionika iz 20 zemalja prisustvovalo je natjecanju koje se ove godine održavalo u nešto strožim uvjetima.

U finskom selu Heinolu na 11. natjecanju u izdržljivosti u sauni, okupilo se 140 muškaraca i žena iz 20 zemalja, objavio je Reuters. U selu, stotinjak kilometara udaljenom od Helsinkija, saune su brojne i dio svakodnevnog života, stoga nije iznenađujuće, što su većinu pobjeda do sada odnijeli Finci. No, samo u muškoj kategoriji, dok su kod žena često pobjeđivale Bjeloruskinje.

Pročitajte i ovo Alexander Stubb - 4 Alexander Stubb Selfie-predsjednik: Pet stvari koje bi bilo dobro znati o novom šefu friške NATO članice Donald Trump Novo proširanje? Finski predsjednik nije zabrinut zbog Trumpovih izjava: "Fokusirani smo na pristupanje NATO-u"

I ove je godine pobijedio Finac, Timo Kaukonen iz Lahtija, koji je u jednoj od najtoplijih sauna, na 110 celzijevih stupnjeva proveo tri minute i 46 sekundi. ‘Za ovo sam se pripremao tako što sam u saunu išao što sam mogao češće’, rekao je Kaukonen. Prvi je puta s ovog natjecanju kući zlatnu medalju odnijela Ruskinja Tatjana Arkhipenko, koja je pobijedila trostruku rekorderku Leilu Kulin za svega tri sekunde. U sauni je izdržala tri minute i devet sekundi.

‘Naravno da morate biti pomalo ludi da napravite ovako nešto, morate vrlo dobro podnositi bol, ali naravno također morate biti fizički spremni, jer na koncu, ipak je ovo sportsko natjecanje’, rekao je Ossi Arvela, director natjecanja. Iako su proteklih godina natjecatelji u saunama izdržali i 15 minuta, ovogodišnji su uvjeti pogoršani tako da ni muškarci ni žene nisu postigli bolje rezultate. 

Biste li se i vi znojili na 110 C?

  • Da, za nagradu
  • Ne, ni u ludilu

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene