Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pere' ga krivnja

VIDEO: Za pokoru živi sa škorpionima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škorpionima se želi iskupiti jedan Tajlanđanin, jer ih je godinama ubijao i prodavao restoranima. Iz tog razloga u svojoj kući živi s njih čak 4.600.

Suang Puangsri svoju je kuću prilagodio neobičnim kućnim ljubimcima. S njim živi oko 4.600 škorpiona. Kaže da mu je to kazna za godine koje je proveo uzgajajući te životinje i prodavao ih po restoranima. Sada su mu škorpioni najomiljeniji kućni ljubimci, piše Reuters. Bivši prodavač škorpiona uredio je svoj drveni dom tako da bude potpuno prilagođen ljubimcima. Kuća je uređena grančicama i kamenjem, a u nju ulazi veoma malo svjetla, dok je temperatura upravo onakva kakva najviše odgovara njegovim sustanarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

38-godišnjak je rekao kako želi napraviti nešto dobro za svoje 'prijatelje' kao dio otkupljenja za njihovo ubijanje. 'Bio sam uplašen zbog svojih grijeha, jer sam ih prodavao veoma dugo. Iako sam bio sretan, jer sam imao novac, osjećao sam da patim, jer sam im naudio. Bio sam nesretan kada su patili. Tada sam razmislio i razmišljao sam mnogo o tome što radim, to nije bilo u redu', rekao je Suang.

>> VIDEO: Zatvorila se u staklenu prostoriju sa 5.000 škorpiona

On i njegovi škorpioni privukli su turiste u Fark Ta, mali gradić u kojem žive, a on sada zarađuje prodavajući izrađene kamene figurice. Iako zarađuje mnogo manje nego kada je restoranima prodavao ukusne škorpione, zadovoljan je kao i njegova obitelj. 'Osjećam se dobro zbog ovoga što radi. Nije mi se sviđalo kada je ubijao škorpione. Nije da ih se bojim, ali ne usudim ih se dirati', rekla je njegova supruga Lampoon Pimzoom.

Da bi održao na životu, Suang škorpione hrani živim insektima, a nakon toga provede sat vremena meditirajući dok oni hodaju po njemu. 'Boljelo me kada su me uboli prvi puta, ali već su me do sada uboli toliko puta da je moje tijelo razvilo imunitet', kaže Suang. Toliko se želi iskupiti za svoj grijeh ubijanja životinja, da škorpione sam otkupljuje od ljudi koji ih žele prodati restoranima. Ipak, nema mjesta da svi prikupljeni škorpioni žive s njim, pa kad ih prikupi previše sa sinom ih odnese natrag u prirodu.

Suživot Tajlanđanina Suanga i njegovih škorpiona možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene