Obavijesti Video Pretražite Navigacija
51 kilogram mesa

VIDEO: Srbi pokušali ispeći najveći burger na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski grad Leskovac bio je domaćin neslužbenog pokušaja da se ispeče najveći hamburger na svijetu.

Ovaj je pokušaj dio godišnjeg festivala mesa koji se održava u tom gradu, poznat i kao roštiljada. Leskovac, smješten oko 250 kilometara južno od Beograda, poznat je po svojoj kulinarskoj tradiciji. Na jedan tjedan u gradu su zatvorene ulice za promet kako bi se napravilo mjesta za roštilje i improvizirane restorane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRVA EUROPSKA DRŽAVA Vege muke: Odrezak, burger ili kobasica? Vegetarijanski proizvodi više neće moći koristiti te nazive od listopada U kući pored Leskovca pronađeno tijelo žene, zatim i zabetonirani leš Šok na šok Na pogrebu žene koja je zabetonirala muža preminuo njezin rođak: "Samo se srušio"

>> VIDEO: U Srbiji se održava natjecanje u kuhanju testisa

Lokalni stanovnici i turisti uz veselu atmosferu uživali su u hrani i piću. Vrhunac festivala bilo je pečenje ogromnog hamburgera. Za njega je utrošen 51 kilogram mesa, a bio je promjera 1,63 metara te debljine 2,5 centimetra. Veliko pecivo u koje je stavljen hamburger težilo je 29 kilograma. Kako je pečenje ovog burgera bilo neslužbeno, nije moglo biti niti potvrđeno je li uistinu i najveći.

Festival mesa u Leskovcu možete pogledati u priloženom videu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene