Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kulinarsko natjecanje

VIDEO: U Srbiji se održava natjecanje u kuhanju testisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natjecanje u kuhanju testisa održano je u Ozremu, na jugu Srbije.

Godišnje natjecanje u kuhanju testisa održava se tijekom vikenda i okupilo je nekoliko stotina ljudi koji su gledali, a poneki i kušali jela pripravljena od testisa nekoliko životinja Tako su se na njihovom tanjuru našli organi bika, divlje svinje, deve, noja i klokana, izvijestio je AP.

Pročitajte i ovo PR DOKI SHOP Pripremite bilo koji obrok bez imalo napora! Ovaj kuhinjski multipraktik usitnjava sve, od mesa do povrća Kuhinja, ilustracija - 1 MICHELINOVE ZVJEZDICE Još tri hrvatska restorana dobila prestižno gastronomsko priznanje: "Ono što donosi tu magiju jest strast, kreativnost samih kuhara"

Guinnessova knjiga rekorda naziva to ‘najduže natjecanje u kuhanju testisa’. ‘Ovo je festival na kojem se zabavljamo’, rekao je Ljubomir Erović, organizator ovog neobičnog događaja i autor knjige recepata ‘Za Jela Od Belih Bubrega - Kuvanje Sa Mudima’.

Hrana koju nazivaju i ‘bijeli bubrezi’ vjeruje se da je bogata testosteronima za koje se na Balkanu vjeruje da pomaže muškom libidu. Jedno od jela je i pizza od testisa.

‘Ima musaka od testisa, gulaš od testisa, od pastuha, divlje svinje, bika, mnogih vrsta’, rekla je sutkinja na festivalu Anna Wexler. Nagrada je u odsutnosti uručena predsjedniku SAD-a, Baracku Obami. Dodijeljen mu je certifikat za ‘najhrabriji čin’. ‘Nagrađujemo ga jer je pristao biti predsjednik za vrijeme najveće ekonomske krize u svijetu’, objasnio je Erović. Tijekom današnjeg dana očekuje se I proglašenje pobjednika ovog kulinarskog natjecanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene