Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Arden Hayes je posve neobičan petogodišnjak i čest gost showa Jimmyja Kimmela. Mališan je to, koji bi posramio mnoge svojim znanjem zemljopisa.


Koliko nas zna da postoji 196 država na svijetu? Da je Sudan odnedavno podijeljen na dvije suverene države? A koliko ljudi tek zna što su to 'stanovi'?

Vezani članci Kupnja Bandićevih stanova (Foto: Provjereno) Muljaže su stvarne: Reporterka Provjerenog praktički dogovorila kupnju stana na isti način kao i Bandićevi prijatelji, a onda se predstavila... Kolinda Grabar-Kitarović/putovnica (Foto: Pixsell,Nikola Cutuk/Getty) Predsjednica o putovanjima za vrijeme Jugoslavije: "Nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar"

Dječak Arden Hayes u showu Jimmyja Kimmela ne samo da je odgovorio na sva ta pitanja, već zapanjuje znanjem o bivšoj Jugoslaviji. Na karti svijeta, snalazi se kao riba u vodi.

>> 'Samo ga poližem'? Amerikanci misle da je ovo novi…

Čim je dječak vidio bivšu Jugoslaviju na karti, odmah je ispalio: 'Raspala se u sedam država'. Mališan ne samo da je zadivljujuće jasno izrekao ime biše države, nego je na Kimmelovo pitanje na koje se zemlje raspala, tečno izgovorio imena svih sedam novonastalih država, uključujući i Hrvatsku.

Ako vas se to nije dojmilo, onda bi šlag na torti mogao biti činjenica da je dječak upoznat i sa zemljama takozvanim 'stanovima', odnosno azijskim zemljama čija imena završavaju sa 'stan'. mališan je i njih redom pobrojao.

Pogledajte video, sigurno će vas taj maleni Amerikanac oduševiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook