Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva beluga kita spasila su život 25-godišnjoj roniteljici nakon što je osjetila grč u nozi na dnu bazena u akvarijumu na sjeveroistoku Kine, rekli su zaposlenici akvarijuma.


Yang Yun, 25-godišnja roniteljica, ispričala je kako je sudjelovala u natjecanju slobodnog ronjenja kao dijela prijave za posao treniranja kitova u Polar Land Aqariun u Harbinu, u sjeveroistočnoj kineskoj provinciji Heilongijang. Kada se pet metara spustila u ledenu vodu, osjetila je grč u desnoj nozi, piše Reuters.

Dva beluga kita, par imena Nicola i Mila koji su plivali u akvarijumu s Yangom, osjetili su da nešto nije u redu i pomogli su joj da se digne na površinu bazena, dodala je. Yang je bila jedna od sedam finalista koja se prijavila za posao. Žiri je od nje  zatražio da zaroni što dublje može bez ikakve opreme za disanje u šest metara dubok bazen, rekla je Zhang.


 

Vezani članci Slika nije dostupna Kako je nestao misteriozni Megalodon - Znanstvenici možda imaju odgovor! Slika nije dostupna VIDEO U Jadran zalutalo 5 kitova - evo gdje su locirani!