Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavna životna preokupacija ovog goluba je putovanje motociklom sa svojim vlasnikom. Tubi živi na Ugljanu, a na motociklističke ture redovito ide zadnjih godinu i pol dana.


Na otoku Ugljanu živi pitomi golub Tubi koji, očito u nedostatku pametnijeg posla, život provodi putujući uz svog vlasnika na motociklu.

>> Dubrovačke golubove zbunilo pomicanje sata!

Vezani članci U prometnoj nesreći kod Osijeka poginuo motociklist - 5 Tragedija kod Osijeka: U sudaru s automobilom poginuo 17-godišnji motociklist Dorian Valentić Semion - 1 Slomljeni otac mladog motociklista koji je sajlom ubijen u šumi: "Želim mu samo da jednu noć zamišlja kako mu policija dolazi na vrata i kaže - nažalost, vaš sin je poginuo"

Kako nam javlja čitatelj Ivica, Tubi je s njim posljednjih godinu i pol dana. 'Vrlo brzo sam ga pripitomio', kaže nam Ivica koji kao dokaz prilaže i videosnimku vožnje po priobalnoj otočkoj cesti.

Tubi malo leti uz motocikl pa se malo odmara stojeći na ruci svog vlasnika.

Nekada su golubovi raznosili poštu prevaljujući u letu stotine kilometara, no moguće je da je Tubi svojevrsna avangarda novog trenda - motoriziranih golubova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook