Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedina nagrada dubrovačkim golubovima svakoga dana je ručak u isto vrijeme. No, prijelaz na zimsko računanje vremena nije zbunilo samo ljude, već i životinje.


Dubrovački golubovi, koji se po tradiciji hrane točno u podne, nedjeljni ručak morali su pričekati sat vremena. U 11 sati golubovi su već bili spremni. Postrojili su se po krovovima kuća. Ipak, ne znaju da je danas krenulo zimsko računanje vremena. A to znači da je ručak sat kasnije.

Vezani članci Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Ravnatelj dubrovačke bolnice koji je cijepio obitelj preko reda: ''Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje'' Andrej Plenković Plenković o nabavi Sputnjika V: "Rusija je spremna dostaviti nam cjepivo. Županijski zavodi ne smiju zbunjivati ljude"

Nakon desetak minuta golubovi su bili sve nemirniji, neki su šetali, a neki prelijetali trg iznad dubrovačke place. 'To je od davnina, to su oni naučili. Dođu par minuta do podne i vide kad mi nosimo hranu', rekao je Husein Andabašić, djelatnik komunalnog poduzeća. Par minuta do podneva, Husein je pripremio kukuruz. Ipak, za početak ručka čekaju se dubrovačka zvona.

>> Ne zamjerajte im se: Golubovi nikad, ali baš nikad ne zaboravljaju lica

'Vidio sam kako su se spustili s krovova kad je stigao čovjek s kantom. Dakle, znaju kada je vrijeme za ručak, kada treba doći na trg', rekao je jedan turist. Golubovi sutra stići će točno na ručak. Husein kaže da brzo prilagode svoj sat. 'Treba im dan dva da se naviknu kad bude promjena vremena', rekao je Andabašić.

Čekanje ipak nije puno poremetilo planove dubrovačkih golubova. Već za sutra dogovorili su novi sastanak, na istom mjestu u isto vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook