Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dovitljivi se meteorolog u nedostatku računalnih animacija dosjetio kako gledatelje ipak obavijestiti kakvo ih vrijeme čeka.


Na lokalnoj televizijskoj postaji KTUL u američkoj saveznoj državi Oklahomi tijekom jutarnjeg su programa imali problema s računalnim sustavom zbog čega nekoliko sati nisu mogli emitirati uobičajenu vremensku prognozu.

>> VIDEO Usred vijesti iza voditeljice se emitirao pornić!

Vezani članci Poplavljene ceste i kuće u Zagorju (Foto: Zagorje.com) - 3 Poteškoće zbog padalina: U Lici proglašene izvanredne mjere obrane od poplava, u Zagorju voda ulazi u kuće Riječka tržnica pod vodom (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) - 3 Prodavači ne odustaju: Tržnica u Rijeci i dalje je pod vodom, a već sutra stižu nove oborine

Meteorolog Andrew Kozak problemu je doskočio tako što je, kad već nema na raspolaganju računalni prikaz Oklahome i cijelih Sjedinjenih Država, sve potrebne podatke o vremenu flomasterima nacrtao na malim komadima papira.

Bilo je tu svega, od radarske 'snimke' do osmodnevne prognoze. Nije zaboravio ni sponzora pa je u kutu jednog od crteža nacrtao logotip i slogan tvrtke koja je platila da svako jutro bude spomenuta u televizijskom programu.

Na kraju jednog od svojih 'papirnatih' izvještaja, u trenutku kada je stigla informacija da bi problem s računalom uskoro mogao biti otklonjen, Kozak je svoj cijeli radni dan - od spoznaje da je sve pošlo po zlu do konačnog rješenja problema - prezentirao trima novim crtežima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook