Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kanađanin se prvi na svijetu usudio spustiti u pakleno grotlo na Zemlji koje gori od 1971. i u kojem je temperatura 1000 stupnjeva!


Jeste li se ikada pitali kako izgleda pakao? Upravo je to odlučio provjeriti George Kourounis koji je, kao prvi čovjek na svijetu prošao kroz 'Vrata pakla'.

Vezani članci Predsjednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov (Foto: AFP) Uzbuna zbog toaletnog papira: Policija pregledava zahode na javnim mjestima i u kućama Slika nije dostupna Zbog 'bijelog zlata' spavaju u barakama, bez vode i osnovnih higijenskih uvjetaRiječ je o vatrenoj jami u Turkmenistanu koja gori još od 1971. godine, a smatra se da je kapacitet njezinog prirodnog plina jedan od najvećih na svijetu. Promjer jame je oko 70, dubina oko 30 metara, a temperatura prelazi tisuću stupnjeva.

Vrata pakla na Zemlji zaista postoje

George Kourounis, 44-godišnji Kanađanin, nosio je specijalno odijelo od aluminija i posebnu opremu, a zbog vrućine u krateru je mogao provesti samo 15 minuta.

'S obzirom da ovo do sada nitko nije radio, imali smo mnogo neudomica - kolika je toplina dolje, hoće li konopci izdržati. Nisam znao što me čeka, a kada sam konačno stao na dno jame, preplavio me nevjerojatan osjećaj jer sam se nalazio na mjestu gdje nitko nikada nije bio', izjavio je hrabri Kourounis a prenosi Daily Mail.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook