Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za zaradu

VIDEO: Bacanje dinamita je turizam u Boliviji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turisti u potrazi za eksplozivnom avanturom, mogli bi Boliviju početi gledati sasvim drugačije. Naime, tamo je turistima dozvoljeno da kupuju dinamit i detoniraju ga u planinama.

'Vrlo je čudan osjećaj da možemo ušetati u dućan, kupiti dinamit i kasnije ga detonirati. To je uistinu zakon!', priča Barry Larson, jedan od turista, koji je u posjetu napuštenim rudnicima srebra na Mount Ricu u Boliviji, iznad grada Potosi.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Kako je tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća prestala eksploatacija tih rudnika, ovaj grad, koji je ujedno i grad na najvećoj nadmorskoj razini u svijetu, postao je ovisan o turizmu i turistima, prenosi Reuters. Oko 20 gradskih turističkih tvrtki samo je od početka ove godine zaželjelo dobrodošlicu čak 50.000 turista.

Turistima su vodiči bivši rudari, koji im objasne sve u vezi s rudnicima i planinom, a nakon toga dolazi pravo veselje, a glavni sastojak tog veselja jest - dinamit. I dok neki kažu kako će ovakav turistički sport neupitno jednog dana dovesti u pitanje i sam integritet 4702 metra visoke planine, u Potosiju ne brinu oko toga. Jedino je zabranjeno detonirati dinamit na visinama iznad 4400 metara, da se ne bi ugrozio sam vrh planine, no sve ostale visine između grada i te granice, igralište su za turiste, a možda i pokojeg piromana, željnog slobode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene