Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve češća praksa terapeuta u Njemačkoj

Veza vam je u krizi? Plešite tango!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Plesanje tanga može spasiti problematične veze jer taj latinoamerički ples smanjuje razinu kortizona i podiže razinu testosterona, objavljeno je u studiji sveučilišta u Frankfurtu.

U studiju su bila uključena 22 para kojima je iz uzoraka sline izmjerena razina hormona stresa, kortizona, i seksualnog hormona, testosterona, prije i poslije tanga. Parovi su također dobili i upitnik kojim su opisivali svoje osjećaje tijekom plesa. Analizom je zaključeno da kako je tango smanjio razinu kortizona i podigao razinu testosterona. Za to su bila ključna tri čimbenika - glazba, pokret i fizički kontakt s partnerom.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Slika nije dostupna Fabrizio Corona: 'Belen nije trudna, a u zatvoru mi je bilo kao na plaži!'

Kortizon se smanjio uglavnom zbog glazbe, a testosteron porastao zbog druga dva razloga. Pozitivne emotivne i hormonalne reakcije bile su najsnažnije kad su se sva tri čimbenika poklopila. Studija je potvrdila da terapije bračnih savjetnika tangom, koja su sve češća praksa u Njemačkoj, nisu uzaludne. (Hina)

Vjerujete li da tango može pomoći u krizi?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene