Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Uživati u braku svakoga dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka oženjena osoba mogla bi napisati svoj recept za uspješnu bračnu zajednicu, no postoji li univerzalan recept za savršen brak?

Iskrena i kvalitetna veza zahtijeva mnogo truda, volje i ljubavi, no postoje i brojni mali trikovi koje će vam odati samo oni s mnogo desetljeća bračnoga staža. Upitate li svoje bake, tete i djedove kako su uspjeli izgurati tolike godine u sretnoj bračnoj zajednici, približit ćete se univerzalnom receptu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronađite vrijeme za sebe! Slika nije dostupna Tehnologija pozitivno utječe na raspoloženje

Evo nekoliko prikupljenih, zlata vrijednih savjeta:

1. Ne idite u krevet ljuti! Bez obzira na to koliko svađa bila teška, riječi pomirenja nisu ni potrebne. Dodirnite nožne prste. Onako slučajno.
2. Brak je dvosmjerna veza. Nikako ne možete dobiti više nego što ste dali. Stoga, dajte što više od sebe i isto će vam se vratiti.
3. Zavođenje nikada ne smije prestati. Brakovi postaju dosadni jer ljudi zaborave stvoriti mrvicu čarolije, neizvjesnosti i uzbuđenja. Pošaljite poruku, pripremite nenajavljenu večeru ili ponekad jednostavno pospremite kuću umjesto svoje druge polovice. Znat će to cijeniti!
4. Ponekad nije važno tko je u pravu, a tko u krivu. Ključno je zapravo funkcionirate li ili ne. Jednako tako, ne postoji "dobar" ili "loš" način popravljanja veze. Stoga treba prigrliti stvari koje funkcioniraju, ma koliko nekome mogle izgledati čudne ili nepotrebne.
5. Komplimenti nisu nešto otrcano i ne koriste se samo dok se stvar ne "riješi" kod matičara. Tridesetogodišnje istraživanje koje je proučavalo 373 bračna para pokazalo je kako oni parovi koji se međusobno podsjećaju na lijepe stvari, kao i oni koji daju jedni drugima nagrade (poput držanja za ruke ili poljupca) ostaju zajedno.
6. Seksualna je komponenta braka, dakako, važna. Premda nije osnovica svega, dobar i kvalitetan seks zbližava partnere generiranjem dopamina, oksitocina i vazopresina. Prepustite se kemiji.

Želite li otkriti još inspirativnih misli? Želite osvojiti nagrade? Uputite se na misli.uniqa.hr!
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene