Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Chloe Teply sljedeći će put razmisliti prije nego dostavljaču uskrati napojnicu.


Bivši zaposlenik pizzerije u Des Moinesu u Iowi toliko je bio ljut kada nije dobio napojnicu da je skinuo hlače i urinirao po ulaznim vratima Tepleyjinog stana, piše Huffington Post.

Vezani članci Dean Hoffman (Foto: Ured šerifa) U zadnji čas: Dostavljač pizze spasio život ženi koju je bivši dečko istukao i satima držao zatočenu u kući Adele (Foto: Profimedia) Ona na svom računu ima milijune, ali njezin otac i dalje radi kao dostavljač

'To je jedna od onih situacija kada nisam imala novca', rekla je Tepley. Zgrada u kojoj živi ima sigurnosne kamere pa je događaj i zabilježen. Zaposlenik je ubrzo otpušten.

Tepley nije jedina osoba koja je doživjela posljedice neplaćanja napojnice. Početkom ove godine jednu su obitelj zaključali u restoranu u Texasu jer nisu željeli platiti napojnicu u iznosu 17 posto vrijednosti jela.

>> Policija joj oduzela 12.000 dolara napojnice

Nedavno je jedna žena odbila platiti napojnicu nakon što je pojela obrok za 138 dolara. 'Ja sam samohrana majka, oprostite', napisala je na račun.

U SAD-a zaposlenici u ugostiteljstvu često imaju plaće koje su daleko ispod minimalca, te se njihov mjesečni prihod većim dijelom temelji na zaradi od napojnica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook