Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za policiju je jako teško dokazati da se djevojke bave elitnom prostitucijom jer se sve odvija u zatvorenom krugu ljudi. Zanimljivo je da usluge 'elitnih' djevojaka koriste uglavnom sasvim obični ljudi, a ne bogati biznismeni.


U nastavku istraživanja o prostituciji u Srbiji, Mondo je otkrio tko su elitne prostitutke i ima li istine u pričama o 'starletama' u tom poslu.

Ovaj put pozabavili su se prostitucijom u klubovima i hotelima, salonima za masažu, i takozvanom 'elitnom prostitucijom'.

U policiji kažu da je prostitucija po klubovima postojala i prije, ali da su sada popularne elitna prostitucija i žene koje se predstavljaju kao starlete, manekenke, plesačice, studentice...

Vezani članci Slika nije dostupna Najpoznatija Loto djevojka: 'Morate poštivati starlete, makar bile najveće ku*ve' Slika nije dostupna Crna Gora u problemima: Sve više mladih bavi se prostitucijom

Sada novi mediji i nove tehničke mogućnosti utječu na pojavu novih oblika prostitucije, kazala je za Mondo inspektorica beogradske policije iz Odjela za javni red i mir Dragana Starčević.

Ona naglašava da su svi ti oblici prostitucije povezani, ali da su internet i noćni klubovi samo mjesta gdje se dogovaraju cijene i pronalaze klijenti, dok se seksualne usluge pružaju po stanovima i hotelima.

Inače, za policiju je, kako kaže Dragana Starčević, jako teško dokazati da se djevojke bave elitnom prostitucijom jer se sve odvija u zatvorenom krugu ljudi. Zanimljivo je da usluge 'elitnih' djevojaka koriste uglavnom sasvim obični ljudi, a ne bogati biznismeni.

'Imali smo slučaj dva studenta koji su koristili njihove usluge tako što bi dio novca uzeli od roditelja, a dio uštedjeli. Iznajmili su skup automobil i luksuznu sobu u hotelu. Vozili su se tu večer po gradu s njom da ih svi mogu vidjeti i na kraju im je pružila seksualne usluge', prepričava studentsku 'dogodovštinu' Dragana Starčević.

VIDEO Nokautirala ga jednim udarcem jer je pitao ono što nije smio

Među klijentima ima i puno obiteljskih ljudi. Elitna prostitucija specifična je i po tome što se do djevojke dolazi isključivo preko posrednika i do nje se ne može doći bez preporuke. 'One se najčešće ne reklamiraju. Možda imaju samo neki svoj profil na Facebooku. Sve dobro i atraktivno izgledaju i veoma vode računa o sebi. Ne kažem da ove druge - u salonskoj ili hotelskoj prostituciji izgledaju loše, ali u elitnoj su sve vrlo atraktivne', kaže inspektorica.

Njima ne manjka ni obrazovanje, uglavnom su sve studentice, uglavnom privatnih fakulteta, i intelektualke. Pritom imaju neko izmišljeno zanimanje i ni jedna ne priznaje da se time bavi.

Dok se u uličnoj prostituciji, kao razlog za bavljenje tim poslom, može govoriti o egzistencijalnoj potrebi, u elitnoj nema govora o tome.

Za 'elitne' djevojke to je način da dođu do nekih ljudi koji će im osigurati budućnost i posao, a neke čak misle da će se tako bolje udati jer će doći do moćnijih i bogatijih 'kandidata'.

Pojedine se upuštaju u prostituciju čak i zbog toga što im roditelji ne mogu kupiti 'brendiranu' odjeću ili auto, kaže inspektorica Starčević.

Navela je primjer djevojke čiji roditelji su vrlo bogati, a njen ulazak u elitnu prostituciju bio je 'način da se zabavi i upoznaje ljude'.

Ručna završnica - 20 kuna

U elitnoj prostituciji cijene usluga kreću se od 100 eura pa naviše, a neka srednja cijena je 150 eura za sat vremena. Klijent za cijelu noć uglavnom plaća 500 eura.
 
Ponekad je djevojka koja pruža usluge sama sa dva tri klijenta, a tada je, za sat vremena, cijena 300 eura.

U 'salonima za masažu' za klasičan i oralni seks cijene za pola sata kreću se od 30 do 60 eura, a za sat vremena od 70 do 100 eura.
 
Pojavila se i nova usluga 'masaža sa ručnom završnicom' koja košta od 3.000 do 4.000 dinara odnosno 20 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook