Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovao i Strauss Kahn?

Visokopozicionirani francuski policajac organizirao orgije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seksualnim aferama, u kojima se spominje ime bivšeg čelnog čovjeka Svjetskog monetarnog fonda Dominique Strauss Kahn, kao da nema kraja! Posljednji je skandal vezan uz uglednog francuskog policajca koji je navodno upravo Strauss Kahnu organizirao djevojke i orgije. I u Francuskoj i u New Yorku.

Uhićen je visokopozicionirani francuski policajac, Jean-Christophe Lagarde kao jedan od glavnih organizatora elitne prostitucije koja se održavala u skupocijenim francuskim, ali i američkim hotelima. Djevojke je, pišu francuske novine, organizirao i za tadašnjeg šefa MMF-a Domonique Strauss Kahna.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Prostitutke su usluge pružale bogatim odvjetnicima, biznismenima i političarima. I to u francuskom Lillu, gdje je bilo središte lanca prostitucije, ali i u New Yorku. Posebne djevojke za tadašnjeg šefa MMF-a, navodno je birao 62-godišnji Dominique 'Dodo' Alderweireld koji je i uhićen, pišu francuske novine. Zbog optužbi za svodništvo, uhićeno je ukupno petero muškaraca, uključujući i direktora jednog hotela.

Odvjetnik Strauss Kahna, Frederique Beaulieu, za francuske je novine rekao da je njegov klijent spreman svjedočiti kako bi dokazao da nije bio umješan u lanac prostitucije. No nitko ga iz policije nije kontaktirao, dodao je odvjetnik. Mjerodavni kažu da je u ovoj istrazi Strauss Kahn imao 'u velikoj mjeri sporednu ulogu'. No francuski novinari su neslužbeno doznali da bi i on mogao biti ispitan.

Ove nove optužbe na račun bivšeg šefa MMF-a stigle su svega par dana nakon što je Strauss Kahn oslobođen tužbi da je pokušao silovati novinarku Tristane Banon za vrijeme intervjua 2003. Prostitucija koju su organizirali policajci, a usluge koristili i političari, vrlo je neugodna za Francusku, pišu strani mediji. Zanimljivo je da je glavnooptuženom policajcu, već bilo osigurano mjesto glavnog tjelohranitelja Strauss Kahna da je ovaj postao predsjednikom Francuske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene