Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je mali broj kaznenih prijava za bavljenje prostitucijom, podaci govore da prostitucija u Crnoj Gori raste, a prema podacima prostitucijom se počelo baviti i sve više muškaraca.


Takvi rezultati pogotovo su izraženi za vrijeme ljetne sezone na obali, prenose crnogorske Vijesti.

Vezani članci Aleksandar Vulin Crnogorci nisu pustili srpsko vojno izaslanstvo u zemlju, Vulin ljutit: "Od Hrvatske sam to očekivao, ali od njih..." David Victoria Beckham (Foto: Profimedia) Nažalost, promašili su Hrvatsku, ali svidjela im se Crna Gora: Beckhamovi kupuju luksuzni apartman u Budvi?

Iako u policiji govore da nema pokazatelja pojave prostitucije u širim razmjerima, na crnogorskoj obali, u gradovima poput Budve, Tivata ili Bara, redovita je pojava da se na zabavama pojavljuju mladići i djevojke koji pružaju seksualne usluge.

'S tim u vezi, ono što imamo kao informaciju je da postoje ugostiteljski objekti registrirani kao noćni klubovi, koji zapošljavaju go-go plesačice i djevojke koje animiraju goste' rekao je Zoran Ulama, Šef nacionalnog ureda za trgovinu ljudima.

>> Slovenska policija razotkrila lanac prostitucije

Podaci govore da i cijena usluga veoma varira. Dok u Baru djevojke prodaju tijelo za pet eura, cijene elitnih prostitutki se kreću i do 500 eura.

Uprava policije upozorava na problem prostitucije i naglašava kako provode potrebne radnje za suzbijanje prostituciju u svakom obliku. Kazne za prostituciju kreću se od 200 do 1000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana za osobu koja se bavi,ili posreduje u prostituciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook