Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolike su šanse da vas pogodi meteorit ili munja? Ovo su priče ljudi kojima su se nevjerojatne stvari dogodile i po nekoliko puta. Jesu li pehisti ili sretnici prosudite sami.


Jason i Jenny Cairns-Lawrence iz Engleske bili su u New Yorku tijekom napada na WTC. Nakon takvog strašnog iskustva nije im bilo ni na kraju pameti da je taj teroristički napad samo prvi u nizu.

Vezani članci Očevid na Markovu trgu nakon pucnjave DORH utvrdio: Napad na Markovu trgu u listopadu bio je čin terorizma Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama''

Drugi napad su doživjeli u Londonu kada se dogodio napad najgori koji je zemlja ikad vidjela. U seriji bombaških napada ubijene su 52 osobe.

Treći slučaj s terorističkim napadom dogodio im se u Mumbaiju 2008. godine gdje su bili na odmoru. Nisu mogli vjerovati da im se to opet događa. U oružanim i bombaškim napadima ubijene su 173 osobe, a 308 je ranjeno.

Jason i Jenny, srećom, nisu bili ozlijeđeni ni u jednom napadu, prenosi pigjockey.com.

Kažu da munja nikad ne udara dvaput u isto mjesto, a s tim se ne bi složio Roy Sullivan kojem se to dogodilo čak sedam puta. 'Zahvaljujući' tome drži Guinessov rekord u broju udara munje u ljudsko biće.

Primjera radi, da vas jednom u životu udari munja vjerojatnost je 1:3.000. Da vas munja udari sedam puta vjerojatnost je 1 naprema 22 septilijuna.

 

Nadalje, Tsutomu Yamaguchi jedini je bio i u Hirošimi i Nagasakiju 1945., kada su se dogodili napadi atomskim bombama. Tsutomu je bio na poslovnom putu kada je američki zrakoplov izbacio prvu atomsku bombu. Zadobio je teške opekotine i morao je prenoćiti u Hirošimi kako bi se oporavio. Drugog dana se odlučio vratiti kući u Nagasaki i unatoč tome što je bio ranjen otišao je na posao. Tada se dogodio drugi napad. Srećom, i ovog puta je Tsutomu preživio.

 

Henry Ziegland je 1883. prekinuo sa svojom djevojkom koju je to toliko uzrujalo da je počinila samoubojstvo. Njezin brat ga je u ime osvete upucao, a nakon toga istim pištoljem i sebi oduzeo život. No, Zieglanda je metak samo krznuo i zabio se u drvo iza njega.

Iako je tada dobro prošao sreća nije bila na njegovoj strani kada je nakon 20 godina odlučio ukloniti drvo s imanja. Za to se poslužio dinamitom, a nakon eksplozije metak iz drveta pogodio ga je u glavu i ubio ga.

Jedina osoba koju je pogodio meteorit

Ann Hodges je jedina osoba za koju je zabilježeno da ju je pogodio meteorit. Ona je 1954. godine drijemala u dnevnom boravku kada je kroz krov njezine kuće uletio meteorit veličine grejpa. Meteorit se odbio od velikog drvenog radija, kojeg je uništio, i pogodio uspavanu Ann. Za meteorit su se javljali mnogi zaineteresirani, no zaplijenila ga je policija. Kada ga je dobila natrag Ann ga je darovala muzeju.