Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuzan život

Sultan milijarder ukorio podanike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brunejski sultan Hassanal Bolkia Muizzadin Wadaullah zatražio je od svojih podanika da se odreknu 'luksuznog životnog stila koji počiva na sve većem zaduživanju', prenosi brunejski tisak.

Takav životni stil 'mogao bi dugoročno izazvati velike gubitke', upozorava sultan a prenosi Borneo Bulletin. Unatoč velikim državnim prihodima od nafte i plina, dobar dio od 400.000 brunejskih stanovnika u ozbiljnim je je dugovima. Vlada je nedavno ograničila broj kreditnih kartica koje mogu imati fizičke osobe a zabranjeno je otplaćivati kredite kartičnim zaduživanjem. Sultan Bruneija, sudeći po pisanju časopisa Forbes, 'težak' je 20 milijardi dolara i time drugi najbogatiji svjetski monarh, a poznat je kao kolecionar skupih automobila. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Ne stišava se bura Grad Split zadužuje se za ogromnu svotu, Puljak: "Očekujemo da će gradski vijećnici to podržati" Plaćanje karticama: Ilustracija - 1 Digitalna era Svjedočimo li izumiranju gotovine? Za nove generacije keš više nije kralj, Hrvatska tu nije iznimka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene