Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najčešći pacijenti djeca i zatvorenici

Što su sve naši liječnici izvadili iz pacijenata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno je jedan američki portal objavio svoju 'bazu podataka' o predmetima koje liječnici pronalaze u tijelima pacijenata, a mi Vam donosimo iskustva naših liječnika.

Boce, kovanice, igle, poklopci dezodoransa, meci - samo su neki od predmeta koje su liječnici izvadili iz ljudskih tijela. Tamo su dospjeli na razne načine: udahom, gutanjem ili pak radi seksualnog uzbuđenja. Saša Knežić otkrio je tko se najčešće nađe na liječničkom stolu, te koji su izgovori pacijenata s tim, njima neugodnim, problemima.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Ilustracija naručivanje u istom terminu Noćna mora za pacijente - zašto se ovo i dalje događa: "Bila sam šokirana kad sam došla pred vrata!"

Dr. Štern Padovan i profesor Vucelić u svojim su se karijerama nagledali svega, ali napominju kako predmeti koji su javnosti najinteresantniji ipak su među rijeđim slučajevima, poput, primjerice, predmeta koja u tijelo uđu rektalnim putem.

Strana tijela u tijelo njačešće ulaze gutanjem i to većinom kod male djece, a pravi problemi nastaju kada se progutaju oštri predmeti koji najčešće oštete stjenku jednjaka. Daleko najteži i najopasniji slučajevi su, kaže dr. Branica, kada strana tijela dospiju u pluća.

Najneobičniji slučaj s kojim se susrela dr. Štern Padovan bio je slučaj mlade djevojke koja se od trudnoće štitila poklopcem od dezodoransa. A liječnici su iz tijela pacijenata vadili još i boce, pribor za jelo, komadiće hrane koji završe tamo gdje ne bi smjeli...

Zato liječnici napominju da se posebno treba paziti na djecu, starije osobe, te psihičke bolesnike, ali i zatvorenike koji vađenje stranih tijela iz organizma koriste kao izgovor za izlazak iz zatvora, pa makar i na kratko.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene